tirsdag 24. juli 2007

Doping

Ja, så kom Tourens første store dopingsak, Vino testet positivt på blodoverføring. Selvfølgelig er dette noe som er svært negativt for sporten, men å mistenke alle og å skyte alle med ikke-negative prøver hjelper ingen. Tidligere har Di Luca vært mistenkt men blitt frikjent, og i dag ble også Alessandro Petacchi frikjent. Media kan godt roe seg ned nå og ikke dømme folk før avgjørelsen er tatt.
Noe annet som blir helt feil er det at Astana trakk laget fra Touren. Med mindre hele laget er dopet er det ingen grunn til å trekke alle rytterne ut av rittet. Detter er bare enda mer ødeleggende.

2 kommentarer:

Weinberg sa...

Nja, det spørs om det ikke må til såpass. Misforstå meg rett, jeg liker ikke kollektiv avstraffelse, men det har nok en disiplinerende effekt. ASO burde ikke presset Astana til å trekke seg, men Astana burde tatt konsekvensene av å ha tvilsomme ryttere som Vinokourov, Klöden og Mazzonleni på samme lag tidligere.

KA Sykling sa...

Klöden har da aldri blitt tatt for noe. Saken til Mazzoleni er ikke avgjort enda, men uansett blir det feil å trekke seg. Hva med Cofidis da? Der er det jo kun Moreni.